21/43
  • Pages
01 Home
02 Voorwoord
03 Onze opgaven
04 1. Meer flexibel inspelen op de omgeving
05 Opvoeden in een opwarmend klimaat
06 Maatwerk voor meiden
07 Het vastlopen van hulp samen doorbreken
08 Inbreng van jongeren verwerkt in herziene richtlijn Uithuisplaatsing en terugplaatsing
09 Kennis en handvatten voor raadsleden en wethouders
10 Community-based preventieaanpak voor middelengebruik
11 2. Het kansrijk opgroeien centraal stellen
12 Sterke pedagogische basis steunt gezinnen
13 Slimme samenwerking gevraagd voor mbo-studenten
14 Jongeren praten mee over bestrijden schoolverzuim
15 Dit vinden jongeren belangrijk in jeugdhulp
16 Jeugdparticipatie leidt tot betere kwaliteit jeugdhulp
17 Community-vorming voor sterke wijken
18 Iedereen kan wat doen tegen armoede
19 3. Vergroten en verbreden van ons bereik
20 Website NJi.nl
21 Social media
22 NJi online in 2022
23 Meest impactvolle perscontacten van 2022
24 Evenementen en campagnes
25 4. Kwaliteitsontwikkeling en effectiviteit
26 Leren en ontwikkelen voor betere kwaliteit pleegzorg
27 Centrale vindplek voor alles rondom scheiden
28 Nieuwe beoordelingsprocedure databank sluit beter aan op jeugdveld
29 Internationale kennis
30 Jongerenparticipatie in Ierland
31 Erasmus+ Jeugd
32 Erasmus+ Sport
33 European Year of Youth
34 European Solidarity Corps
35 Wat speelde er in de organisatie
36 Organisatieontwikkeling
37 Jongerenpanel: de stem van jongeren binnen het NJi
38 Medewerkers in cijfers
39 Ondernemingsraad
40 Raad van Toezicht
41 Financiën en jaarrekening (verkorte samenvatting)
42 Overzicht publicaties en activiteiten
43 Colofon

Social media

In 2022 hebben we onze social media kanalen doorontwikkeld en advertentie-campagnes gevoerd om meer volgers te krijgen en te behouden. Voor jeugdprofessionals en beleidsmakers hebben we het dan over de kanalen LinkedIn en Twitter. Voor ouders en opvoeders gaat het om Facebook, Instagram en Youtube.

3. Vergroten en verbreden van ons bereik > Social media

Experimenteren

We experimenteerden in 2022 met verschillende contentvormen, zoals video’s, infographics en pdf’s. Ook zijn we begonnen met Instagram Reels, hele korte video’s die een verhaal vertellen. Zo gingen we de straat op en vroegen ouders bij wie ze steun vinden in de opvoeding. De Reels die we hiervan maakten werden heel goed bekeken door onze volgers. Ook konden ze worden gezien en ontdekt door niet-volgers. Hiermee vergroten we ons bereik. Daarom willen we hier graag nóg meer op in gaan zetten in 2023, bijvoorbeeld door onze eigen experts in de reels aan het woord te laten.

Daarnaast hebben we specifieke social mediacampagnes ingezet, onder andere voor de Week van de Opvoeding, de Week tegen Kindermishandeling en een naamsbekendheidcampagne voor het NJi.

Allemaal voor een groter bereik op social media.

Naamsbekendheidcampagne

Van 3 oktober tot en met 7 november lanceerden we een campagne om meer naamsbekendheid te creëren voor het NJi bij ouders en opvoeders. Die bestond uit video advertenties op Youtube, Instagram en Facebook, voor de doelgroep jonge ouders met kinderen van: 0-1 jaar, 1-5 jaar en 5-10 jaar. In de campagne wordt ingespeeld op hun behoefte aan betrouwbare kennis en informatie over opgroeien.

Basisgedachte campagne (Jonge) Ouders hebben ontelbaar veel vragen. Dit blijkt uit het feit dat een van de meest gegoogelde vragen op internet is: “Is het normaal dat mijn kind ….” Ze kunnen op veel plekken terecht voor informatie en adviezen over opvoeding, zoals boeken, tijdschriften, social media, radio en tv, familie, vrienden en andere ouders. De ‘overload’ aan informatie en meningen kan ook tot onzekerheid leiden. Met de campagne wezen we ouders en opvoeders op nji.nl; de centrale plek voor betrouwbare kennis en informatie over opgroeien.

Campagne resultaat Het aantal impressies op Youtube was 6 miljoen, op Instagram bijna 2,5 miljoen en op Facebook ruim 3 miljoen. In totaal zijn er ruim 11 miljoen impressies behaald met de campagne. Dit is 11.9% hoger dan verwacht. We hebben hiermee onze media-doelstellingen behaald en we zien dit als een mooie stap in het realiseren van meer bekendheid voor het NJi.

Is het normaal dat mijn kind niet kan slapen?

Is het normaal dat mijn kind vragen stelt over seksualiteit?

Is het normaal dat mijn kind op social media zit?

Facebook, Instagram en LinkedIn

De actualiteit van berichten is een belangrijke factor. Hoe recenter een bericht en hoe beter hij aansluit bij de actualiteit, hoe groter de relevantie. En dus ook hoe groter het bereik. Hoe meer interactie - zoals reageren, liken, delen en opslaan - hoe groter de impact van het bericht. Naast het bereik is in 2022 ook het aantal volgers flink gestegen, met name op LinkedIn en Instagram.

Op alle socialmedia-kanalen zijn we meer gaan variëren met verschillende soorten content, zoals berichten met meerdere afbeeldingen en pdf's. We zagen dat het bereik bij LinkedIn berichten met pdf’s beter was dan het bereik van een reguliere post met een link naar een document. Verder hebben we meer ingezet op interactie, om de betrokkenheid van onze doelgroepen te vergroten en passende content te ontwikkelen.

Andere factoren die wij hebben ingezet om ons bereik en de impact van een post te verhogen, zijn relevante hashtags, het taggen van partners of personen, afwisseling van (bewegend) beeld en animaties, emoji’s en verschillende lettertypes.

Nieuwe volgers in 2022

In 2022 hebben wij in totaal 7725 nieuwe volgers erbij gekregen op LinkedIn. Op Facebook hebben we 1632 nieuwe volgers erbij en op Instagram zijn er 1833 nieuwe volgers bijgekomen.

We concluderen dat ons volgeraantal groeit omdat onze content als relevant en aansluitend ervaren wordt. Ook in 2023 hebben we het verhogen van onze volgers als doel gesteld.

Youtube

In 2022 hebben we ook YouTube ingezet met video’s voor ouders, professionals en beleidsmakers. We maakten een aantal informerende en inspirerende video’s over actuele onderwerpen. We namen hiervoor de veelgestelde vragen van ouders op Google en YouTube als uitgangspunt. We zien dat dit zijn vruchten afwerpt. Uit de hoge kijkcijfers zien we dat dit in een behoefte voorziet. De video voor ouders rondom autisme is bijvoorbeeld al 9.000 keer bekeken. Dat is erg veel voor een net gestart YouTube kanaal. De ambitie voor 2023 is om YouTube verder uit te rollen en de video’s nog verder toe te spitsen op specifieke doelgroepen. Ook willen we de video’s gebruiken op NJi.nl.

Deel deze pagina