Duurzaam samenwerken

Zorg in onderwijstijd maakt de inzet van vaste zorgmedewerkers op school mogelijk. Door de continuïteit van hun inzet zorgen zij samen met het schoolteam voor een stevige basis voor leren en ontwikkelen. Ook is er zo ruimte om flexibel in te spelen op ondersteuningsvragen en af te stemmen met thuis. Gedeelde werkwijzen, ruimte voor reflectie en behoud van ieders expertise zijn belangrijk voor het bieden van kwaliteit in de ontwikkeling van kinderen, waarin zij zich gezien en gesteund voelen.

Ervaringsverhaal

Blij met wat de school voor zijn kinderen doet

De zonen van Terry Bouhuizen volgen onderwijs op cluster 4-school De Piloot. Ze hebben het naar hun zin en gaan met plezier naar school.

Lees verder >

Praktijkvoorbeeld

De integrale aanpak van Kindercampus De Piloot

Integraal aanbod van speciaal (basis)onderwijs, kinderopvang en jeugdhulpverlening voor kinderen van 4 tot 12 jaar onder één dak.

Lees verder >

Praktijkvoorbeeld

De Trappenberg integreert onderwijs, revalidatie en zorg

Hoe organiseert deze regionale so-school in het midden van het land revalidatie en zorg tijdens schooltijd?

Lees verder >

Wat nemen deelnemers mee aan inzichten naar huis?

Tijdens elk Oplossingenlab vragen we aan een aantal deelnemers waarom zij naar de bijeenkomst komen en wat zij meenemen naar huis:

Cathrien Burgler

"Het realiseren van zorg-onderwijs verbeteringen vraagt veel van iedereen. Door uit te wisselen, komen we samen verder."
Lees het interview

Ted Kooter

"Je moet creatief zijn én de juiste mensen om je heen verzamelen."
Lees het interview

Deel deze pagina