Week tegen pesten

Van 27 september tot en met 1 oktober 2021 vond de Week Tegen Pesten plaats, onder het motto: ‘Buitensluiten? Uitgesloten!’ Het NJi greep dit moment aan om ervaringsverhalen én kennis over pesten gericht te delen met jongeren, ouders en professionals. Want hoe herken je dat een kind gepest wordt? Hoe praat je hierover? En welke rol kan een hulpverlener vervullen?

1. Leren samenleven > Week tegen pesten

Pesten gebeurt op school, online, in de wijk, bij de sport en ook thuis. Door ervaringsverhalen en kennis te delen hoe je hiermee om kan gaan, hopen we bij te dragen aan het terugdringen van pestgedrag. Daarvoor hebben we in 2021 ouders in Nederland benaderd via Instagram en Facebook om ervaringen en kennis te delen, maar ook om hun vragen te beantwoorden. Vragen van ouders die binnenkwamen bij het NJi waren onder andere:

  • Wanneer leer je je kind wat wel kan en wat niet?
  • Hoe voed je je kinderen op zodat ze niet gaan pesten?
  • Mogen pesters harder worden aangepakt op school?

De kennis voor jongeren, ouders en professionals hebben we verwerkt in het Kennisdossier Pesten. De ervaringsverhalen hebben we onderverdeeld op onze website in die van de hulpverlener, jongerenwerker, moeder en ervaringsdeskundige.

Deel deze pagina